Met een speciale VIP bus zijn we donderdag 26 mei vertrokken naar Nunspeet voor een kookworkshop op ‘niveau’. Aan de hand van een meesterkok was het de bedoeling om de fijne kneepjes uit de italiaanse keuken onder de knie te krijgen. Er moest een 3-gangen diner op tafel komen, waarbij we de handen in één moesten slaan. De gehele avond werd door de leden van Joop verzorgd. De maaltijd, bediening en tapbezetting.

Met de ingrediënten, het keukengerei en een schort konden we aan de slag. Het menu bestond uit:

– Voorgerecht: ‘Linguine ‘Carbonara’ (verse pasta)

– Hoofdgerecht: ‘Bistecca Milanese con Caponata in baia’ (gestoofd runderstraartstuk, gevulde ovenaardappeltjes in de schil met groentenstrudel)

– Nagerecht: Tiramisu naar klassiek recept.

De groep werd in vieren gedeeld en ieder kreeg zijn eigen gerecht met taken. Een beetje onwennig gaat iedereen aan de slag, maar als snel hebben we de smaak te pakken. En het resultaat mag er zijn! Vele kooktechnieken rijker gaan we aan tafel om de gerechten gezamenlijk op te eten onder het genot van een heerlijke italiaanse wijn.